Jezelf zijn. Hoe je doe dat?

Jezelf zijn. Hoe doe je dat?

‘Zeg me waar je van houdt en ik zal je zeggen wie je bent’ Paus Johannes Paulus ‖

Jezelf zijn: Toen ik vier jaar was ging ik een keertje mee met een buurmeisje, het zusje van een vriendinnetje van ons. Ze nam me mee naar wat toen mijn eerste balletles was. Vanaf het moment dat de juf ons vertelde dat we mochten bewegen op de muziek en we vrij waren om te springen, te draaien en te fladderen wist ik dat dit was wat ik wilde doen met mijn leven. Alles was er mooi aan… Het gevoel wat het mij gaf. Dat ik zinvol bezig was door op de muziek te bewegen en hiermee een verhaal kon vertellen. En de juf die er zo mooi uitzag met haar balletschoentjes en haar doorzichtige rok. De pianoklanken en de geuren van het hout afkomstig van de vloer en de oefen-barre maakten het voor mij compleet. Het was geweldig!

Het verhaal tijdens het dansen speelde zich af in mijn hoofd. Dit verhaal liet ik naar buiten komen door mijn lichaam in allerlei vormen te gieten en hoogstwaarschijnlijk deed mijn gezicht ook mee. Mijn ogen waren dicht om alles beter te voelen en misschien vormden mijn lippen een glimlach om de hoge tonen in de muziek kracht bij te zetten. Daarbij zal ik op een bepaald punt mijn ogen hebben geopend en ze doordringend naar één punt hebben gericht om daarmee een noodzaak te bekrachtigen in het verhaal. Het ballet zorgde ervoor dat ik nergens over nadacht. Ik reageerde op wat ik hoorde, voelde en luisterde zonder dat het mij enige moeite kostte en ik was volledig in mijn element. Belangrijker dan dat… Ik was niet bezig met de buitenwereld en de mensen om mij heen. Als iemand het niet mooi had gevonden of niet had vinden passen of misschien wel een beetje raar dan deed dit mij allemaal niets. Ik handelde volledig authentiek, ik deed het gewoon.

Handelde ik op deze manier omdat ik pas vier jaar was? Nee dat denk ik niet. Zoals je weet worden wij gevormd in de eerste vier jaar van ons leven, ik was dus reeds gevormd en zo was ik nu eenmaal.

Vind je dat niet jammer dat we deze authenticiteit soms helemaal kwijtraken gedurende ons leven? Stel je eens voor dat je wel weer zou luisteren naar dat gevoel van binnen. Het gevoel dat allang weet wat het wilt, waar jij van houdt en waar jij altijd je bed voor uit zou komen. Het is een gevoel dat dichtbij je staat en altijd goed is. Wanneer je deze authenticiteit zou toepassen binnen je persoonlijke en werkleven kun jij jezelf zijn in elke situatie!

Dit is een gedeelte uit mijn E-book Master Yourself!

Wat ik schreef over zelfkennis en jezelf presenteren. In mijn boek leer je hoe je deze authenticiteit kunt toepassen bij onder andere presentatie technieken en jouw persoonlijke ontwikkeling en zelf sturing.

Authenticiteit

Iemand raken is het werkelijke doel van alles wat te maken heeft met in contact staan met anderen. Authenticiteit is daar een groot onderdeel van. Hoe kun je iemand raken als je zelf niet weet wie je bent en dus ook niet achter je eigen woorden kunt staan? Jezelf zijn in elke situatie vraagt in ieder geval om authenticiteit.

Definitie Authenticiteit:

1) Echtheid

2) Eigenheid

3) Geloofwaardigheid

4) Oorspronkelijkheid

Er zijn meer dan achttien verschillende definities van authenticiteit te vinden op Google. Deze vier woorden komen het meest in de buurt van wat het betekent. Wanneer jij denkt aan jouw authenticiteit wat komt er dan bij je naar boven? Wat zijn de gedachten en gevoelens als je nadenkt over jouw authentieke zelf? Nu kan ik me voorstellen dat je het in eerste instantie niet precies weet of als je naar je innerlijke stem luistert je denkt “dat zal het vast niet zijn. Zo simpel?”. Daarom hieronder een oefening om je authenticiteit omhoog te halen.

Oefening

Sta er even bij stil. Plan een moment in om dit te onderzoeken en schrijf het op. Je hebt vast wel een schrift waar jij je gedachten in kwijt kunt, een dagboek of een notitieblok. Zo niet dan lijkt me dat wel een eerste prioriteit om er vanaf nu één aan te schaffen.

‘Oh jee daar heb je het weer, dat ‘moeten’ waar we vaak zo’n hekel aan hebben’ maar geloof me… Schrijven werkt! Zodra jouw gedachten op het papier terecht komen krijgen ze beter vorm en worden ze concreter. Daarbij is meteen je hoofd weer lekker opgeruimd. Zelf heb ik verschillende schriften:

Mijn ochtendpagina boekje– geleerd van het boek ‘The Artist’s Way’ van Julia Cameron. Dit boek heb ik eind jaren ’90 aangeschaft en is mijn (bijbel) werkboek.

Een schrift voor mijn ideeën, plannen en inspiraties.

Een apart schrift voor het uitwerken van mijn plannen.

Ondanks alle moderne technieken blijf ik bij het ‘ouderwetse’ schrijven. Eerst komt er een idee door middel van schrijven tot stand en pas later in de computer terecht.

Wanneer je nu echt, maar dan ook echt geen schrijver bent en je wilt wel jouw inzichten vanaf nu ergens vastleggen, raad ik je de app ‘Remember the milk’ aan. Wellicht zijn er verbeterde en nieuwe verwanten van deze app verkrijgbaar. Met deze app’s creëer je meer structuur en overzicht in jouw creatieve chaos. Als je niet al creatief was dan vind je bij deze je creativiteit zeker weer terug of ontdek je een kant van jezelf die je nog niet kende. Let maar op, straks heb ook jij structuur nodig in je creatieve chaos. Vooraf aan de oefening hier een filmpje van mijn laatste lezing voor

Sta stil bij het woord authenticiteit en hoe dat op jou betrekking heeft. Denk eens terug aan je jeugd en aan de dingen die je toen leuk vond. Waar was je goed in? Had je veel of juist weinig vriendjes en vriendinnetjes? Wat was je lievelingseten? Schrijf alles op wat jou doet denken aan je authentieke zelf, de persoon die nog niet ‘verpest’ is door de ervaringen van het leven.

Je kunt ook zinnetjes maken die beginnen met:

• Van nature was ik iemand die…..

• Ik hield van…..

• Kwaad kon ik me maken over…..

• Ik had passie voor…

• Belangrijke in het leven vond ik…

• De mooiste dagen waren de dagen wanneer ik….

• Tranen liepen over mijn wangen als…

• Angstig werd ik van…

Enzovoorts.

Kijk ernaar en laat het af en toe op je inwerken. Leg het schrift op een plek waar je het af en toe weer terug kunt lezen. Dit is om je te helpen herinneren waar jouw authenticiteit ligt opgeslagen. De bron waar van waar jouw kracht komt, want hij zit er namelijk al die tijd al. Je was hem misschien alleen even kwijt.

Bovenstaande oefening heeft te maken met één cruciaal punt. Op dit moment gebruik je niet je hoofd maar handel je vanuit intuïtie. Je bent dan niet aan het denken maar aan het doen! Ik vraag jou om dit binnen je werk – en sociale leven steeds te doen. Je zult zien hoe snel mensen in jouw omgeving in positieve zin zullen meebewegen. Jezelf zijn in elke situatie gaat dan natuurlijk en vanzelf. je gaat dan niet meer tegen de stroom in maar met de stroom mee.

Jezelf zijn in elke situatie

Het boek: ‘Master Yourself’ is binnenkort online via masteryou.nl 

| Roeselien Wekker is trainer/ coach/spreker en eigenaresse van pitchyou.nl en masteryou.nl . Van oorsprong is zij professsioneel artieste en sinds 2011 ondernemer.Ondanks haar dyslectie schrijft ze artikelen en zelfs een e-book|

‘Laat niets of niemand je ooit van jouw dromen afhelpen”

Personal Branding. jij bent je eigen merk!

Personal branding of wat ik liever gebruik, self-mastering.

Iedereen heeft een verhaal , iets wat jou drijft! Wanneer je ambitieus bent wil je dat anderen jou zien voor wie je bent.

Jij, met al jouw kennis kwaliteiten en talenten!

Personal branding of self-mastering zorgt ervoor dat jij jezelf neerzet als merk om je carriere of business de juiste kant op te sturen.

Een carrière die het beste bij jou en je ambities past. De plek waar jij van grote toegevoegde waarde bent. In deze workshop gaan we op zoek naar jouw verhaal en vertalen dit naar een duidelijk en krachtig concept. In drie stappen naar jouw personal brand.
1. Ken jezelf!
2. Powerpitch vanuit passie en visie
3. Jouw eigen masterplan.

 

Workshop

Personal branding en self-mastering workshop:

Deze 2 uur durende workshop is voor iedere professional geschikt of je nu in loondienst werkt of als zelfstandige.

Het onderwerp van jouw vraag, idee of product of dienst staat hierbij minder centraal, het gaat om jou. De persoon/ bron waaruit wij putten. Daarom is deze workshop uiterste geschikt om in kleine groepjes te doen.

Samen creëren wij het geraamte van jouw brand. Voorafgaande aan de workshop ontvang jij reeds een korte opdracht. Jij weet erna beter waarom je doet wat je doet en zegt wat je zegt.  Het is onze taak (van mij als trainer en van jou als deelnemer) om jouw idee om te zetten naar een concreet personal brand!

Inschrijven

Deze workshop gaat via open inschrijving. bij minimal 4 deelnemers en maximaal 8 gaat hij door. Met onderstaande code kun je een fikse korting krijgen op jouw deelname. Bij ieder zelf meegebrachte deelnemer ontvang jij een korting.

Kosten:125,- euro pp., ben je vriend van mijn Facebook pagina of collega ondernemer dan krijg je 20,- euro korting, neem je iemand mee dan krijg je voor elk persoon die je meeneemt 10 ,- euro korting. Alles is cel. btw.

BRING it on!
Locatie:The Bell of Het Volkshotel
Aantal deelnemers : max 8

Aanmelden kan door op ‘GAAT’ te klikken op het Facebook event

Personal branding

Zelfkennis de basis van alle wijsheid

Zelfkennis is het startpunt van een sterk personal brand.

De afgelopen zeven jaar heb ik mezelf ontwikkeld van professioneel podium en televisie artieste naar erkend trainer/coach op het gebied van personal branding en presentatie. De eerste vraag die ik mezelf in 2010 stelde nadat ik mijn carrière als artieste wilde beëindigen was:

Wie ben ik?

  • Wie ben ik zonder dat ik een rol speel?
  • Wie ben ik als ik niet op een podium sta in de spotlights?
  • Wat zeg ik als men aan mij vraagt, waar houd je van , wat drijft jou?

Eerlijk gezegd kon ik daar niet goed antwoord op geven, wel vertelde ik wat ik deed.

We zijn snel geneigd te vertellen wat we DOEN als iemand vraagt wie je BENT.

Er zijn twee interessante groepen van professionals waar ik veel mee werk en beiden hebben ze een ‘ probleem’ wat zeer makkelijk op te lossen is met de eerste stap namelijk: zelfkennis.

  1. De ondernemer met een goed idee product of dienst op zoek naar een investering of klanten.
  2. De ambitieuze (young) professional op zoek naar die ene droom(baan) of promotie.

Beiden vallen of staan met de basis van alles namelijk zelfkennis.

Jouw talenten, jouw visie en toegevoegde waarde. Juist wanneer je een product/ dienst of idee wilt verkopen zul je moeten beginnen vanuit JEZELF, jij met jouw unieke kenmerken en talenten.


 

In drie stappen werken we in een traject toe naar jouw personal brand. Deze kun je vervolgens inzetten in alle communicatie online en offline. Hiermee creëer je een betrouwbare en krachtige boodschap en presenteer jij jezelf duidelijk en oprecht!


 

Stap 1: Zelfkennis |  Aristoteles zei: zelfkennis is de start van alle wijsheid.

Stap 2: Powerpitch verkopen door te raken!

Stap 3: Self-mastering | meesterschap in zelfkennis en profilering 


 

WAT IS PERSONAL BRANDING NU EIGENLIJK? 

Personal branding is jezelf als merk gaan zien en je op deze manier profileren.

Jezelf ontdekken en dit aan de wereld laten zien draagt bij aan een beter gevoel over jezelf, dit werkt direct door in je werk en je persoonlijke leven! Weten wat jou uniek maakt en hoe jij jezelf onderscheidt van anderen.

Personal branding is jezelf als merk presenteren en dat jij je persoonlijkheid, kennis en expertise slim inzet om zo jezelf te onderscheiden en waarde toe te voegen.

Vanuit mijn twintig jaar ervaring als professioneel artiest  weet ik als geen ander hoe jij jouw talenten en waarden krachtig vertaald in je carrière en ambities.  Jij weet waar jouw kracht zit, ik help jou deze te ontdekken en vorm te geven

Door mijn manier van coachen en de persoonlijke aanpak komen we samen tot jouw personal brand.

 

Roeselien Wekker pitch expert

You are using the BNS Add Widget plugin. Thank You!